Fick blommor idag :) och choklad

japp...
När jag kom hem från stallet idag hade jag en bukett blommor och choklad som väntade... en bekant till oss kom med det till mig.... tänk att man kan bli så glad för nåt så "litet" :)  var lite som tack skulle man kunna säga..har väl agerat lite bollplank ett tag kan man säga.... :) blev jätteglad och förvånad... haha min kära andra hälft trodde att det var för att han skulle se dålig ut som inte köper blommor så ofta..haha..
har provat på att vara trebarnsmamma idag... var fullt upp kan man säga.. en femåring och två under ett år... jösses... är imponerad av dom som klarar det.. haha... kan vara fullt upp med "bara en" ibland ju. men roligt var det.. :)
Hela familjen åkte till hälla och Arken för att köpa kattmat i lördags... vi hade inte så mycket för oss så vi passade på att åka förbi husvagnsförsäljningen som ligger precis bredvid.. hittade en vagn som skulle vara ganska bra i framtiden och tänkte att vi för skojs skull skulle kolla vad vi skulle få för våran gamla vagn i inbyte, ifall vi skulle få för oss nåt. 45 tusen skulle vi få.. osedd... jösses.. det är bara 15 tusen mindre än vi gav för 5 år sen.. inte illa... men hursom så ska vi inte köpa nån nu i alla fall... sugen blir man ju men nu är det fokus på hus istället.
Har kommit underfund med att jag har en ny passion.... Barnmat!!! är så sjukt roligt att göra mat till lilleman... haha jag kollar kokböcker och lagar storkok och fryser in.. jättekul för det första, smidigt att alltid ha mat färdigt och dessutom så jäkla mycket billigare än att köpa färdig barnmat. Än så länge har han ätit allt jag har serverat. favoriten är helt klart hemgjord aprikospure gjord på torkade aprikoser... förstår inte varför inte fler gör eget. hur enkelt som helst ju och det tar inte så lång tid. ska man ändå laga mat kan man ju koka lite extra grönsaker på sidan av i en annan kastrull ju. häromkvällen när han hade somnat gjorde jag en storsats med frikadeller. det var en hit :) fast jag tror att kycklingen var godare :) nåja.. självklart kommer vi också köpa mat färdigt. det är ju smidigt när man är på semester eller ska iväg och kanske inte har kyl eller frys tillgängligt. men hemma är det perfekt.. och som sagt galet roligt... hade säkert inte varit lika roligt om han inte hade ätit typ allt. nu är det ju lite extra spännande att ge honom nya blandningar och se om han äter det också ju ;9
Hepp försöka komma ifatt lite med städning och undanplockning medan junior sover... han har blivit mycket mer aktiv nu på sistone så det minsta jag kommer efter då blir det kaos..haha... nu ser det förjävligt ut och det ser ut som om vi har många fler än våra tre katter i form av humungus dammråttor i alla hörn. Dessutom tror vi att det inte är så långt kvar innan han börjar krypa så nu är det lika bra att börja rensa undan sånt som kan vara i fel höjd och försöka göra städning och sånt smidigare. Har en tendens att samla på mig mer än nödvändigt... svårt att slänga saker även om jag har blivit bättre.. men nu måste det underlättas.
"Ambition är vägen till framgång. Ihärdighet är det som tar dig hela vägen fram"

sanslöst väder

Helt sjukt väder.... solen har strålat hela dagen och det har varit helt vindstilla... helt underbart... vi satt på balkongen hur länge som helst och bara njöt i solen.. jätteskönt att balkongen är på sydsidan av huset :)
Lilleman låg och sov så då passade vi på att bara göra absolut ingenting. satt och wordfeudade lite...hmmm måste var nyaste verbet... ;) sen kom hela syskonskaran över till oss och fikade.. självklart stod glass på menyn ;)
Igår snöade det ju.,.. lite kontrast... men men.
I morgon blir det BVC med Junior... väga, mäta och tyvärr sprutor också.. jag grät som en tok sist och jag gissar att jag kommer göra det nu med. usch.. även om man vet att det är för deras bästa och att dom kommer inte komma ihåg det när dom blir äldre men det smärtar oerhört i ens mammahjärta... speciellt eftersom han aldrig gör så mycket väsen av sig och man måste hålla i honom... usch.. blir helt tårögd redan.. jösses.. kommer inte bli nå bra det här inte... :( men men.. sen blir det ner på stan med syrran och köpa present till lillebror som blivit 25. Får se hur lilleman mår efter den här sprutan. hon sa att det kunde bli lite värre än med förra. Då grät han hysteriskt i en och en halv timme innan jag fick honom att sova. han hade nog ont.. blir det likadant nu så ger jag honom alvedon. Bvc tyckte man skulle undvika det och låta kroppen sköta det själv men det var jättejobbigt för honom.. vi får se helt enkelt.
skulle bli lika fint väder i morgon hörde jag... hann faktiskt rensa ena rabatten medans Junior fick sova en stund ute i vagnen... hittade coolaste spindeln... okey jag gillar verkligen inte spindlar men den här var häftig... helt illgrön :)
"Du måste ta bort spindeln för att bli av med spindelnäten"

dagarna tickar på

jahapp..
det blev en ny foundation från kicks... slog till på en consealer och en ny pincett också... allt som allt fick jag lägga ut en hundring från egen ficka... kan jag stå ut med... och jag bad om hjälp som jag sa att jag skulle... supernöjd... nu ser jag ut som..... eeeeh.. ja typ 30 hahaha...
fyndade lite annat smått och gott också.. bland annat nya vaxdukar till husvagnen. vi har konstaterat att det kommer vara smidigast i sommar när junior säkert kommer vilja äta lite själv också... bara att ta slangen och spola av sen haha
på tal om husvagn så var vi på vinterförvaringen och flyttade den nu i helgen som var. Dom ringde och sa att dom skulle bygga carports där vi stod och att vi var tvugna att flytta den tillfälligt.. vi passade på att ställa oss i kö på att få en sån plats. blir lite dyrare men skönt att den kommer bli mer skyddad speciellt om det kommer en supervinter igen när det ligger tre ton snö på taket. Skönt.
Man blir ju sjukt sugen på att åka iväg när man går in i den. Vi ska köra hem den så fort vi kan och börja fixet. Har börjat tvätta allt som ska dit nu. Gardiner och täcken och sånt... lite vårkänslor kanske???
Katternas bur på baksidan är äntligen klar. En bekant till oss kom hit med några stockar björk och byggde bästa klätterträdet ever... katterna ääääälskar den. Dom sitter vid fönstret varje morgon nu och väntar på att bli utsläppta.
Deklarationerna är på väg ut har vi sett så vi kikade in på skatteverkets hemsida igår. Jag får tillbaka runt 1800. tyvärr inte mer för jag kan inte dra av för några resor den här gången. Men självklart bättre än att få betala. P däremot får tillbaka en hel del eftersom det blir en himlarns massa resor som är avdragsgilla.... skönt.. välkomna pengar till semestern :)
Tog en tur i paddocken med min lilla kuse häromkvällen när P var hemma med junior. Det var klart bästa ridturen på länge. jobbade på riktigt bra och jag kände ett sug på att få komma igång ordentligt igen. Är ju perfekt när P är hemma och får lite PappaSon-tid och jag kan smita iväg till stallet en stund. Saknar min lilla skrutt varenda sekund men skönt när jag kommer hem och ser min fina familj igen. vilken känsla. Dessutom tror jag att det är skönt för dom att mamma försvinner ur huset en stund haha
Men men. nu ska jag verkligen försöka få till i alla fall några rejäla träningspass när jag har min hästvecka. Är otroligt glad att jag har hittat en så duktig tjej som hjälper mig. Kunde inte ha blivit bättre. :)
Hepp... nu ska jag fortsätta greja lite här hemma. Junior sover och det borde kanske jag också passa på att göra men finns ju annat som ska fixas med. Fint väder är det också så det blir nog en lite promenix och dessutom tänkte jag börja greja lite i trädgården. Också ett sug som kommer såna här dagar.....Våren är ju underbar
"Arbeta inte ihjäl dig, gör inte slut på vad du har, tro inte allt du hör och sprid inte allt du vet"

morgonpigg son

Jahapp....
strax före sex tyckte min lilla kille att det var dax att gå upp....  han har vaknat nästan varannan timme hela natten vilket han har gjort dom här dagarna när han varit lite krasslig. annars sover han i stort sett hela natten. vaknar en max två gånger och vill ha lite påfyllning i magen. rent krasst så är det först såna här perioder som vi faktiskt får känna på hur det är att vara småbarnsföräldrar. haha
vi har haft sån galen tur.
han är glad och nöjd för det mesta. sovit bra sen han var nån vecka gammal bara. vi har blivit fruktansvärt bortskämda faktiskt. MEN vi är medvetna om det... skulle aldrig komma på tanken att sitta och gnälla nu över hur himla synd det är om mig som var tvungen att gå upp klockan sex... stackars stackars... nej knappast.
Idag blir det som sagt iväg till Erikslunds Köpcentrum. träffa M där och hennes yngsta lilla pärla. ska bli jätteroligt faktiskt. Ska utnyttna mitt presentkort på Kicks som jag fick i julklapp av svärmor. Hade helt glömt bort det. 300 spänn att spendera där på mig själv då (för dom har ju inga bebisgrejer  ;)   ). Det blir i alla fall nån bra foundation. Ska faktiskt be om hjälp att ta fram nån så man får nån bra. Är normalt för snål för att lägga ut pengar på sånt dyrt även om man faktiskt vet att det är bättre. Men hittar jag nån bra nu så kanske man fortsätter :).
På tal om handling så har man ju absolut ändrat sig sen man fick barn. Jösses... varenda krona går till Junior. Stå på H&M och titta på nån tröja... kanske skulle ha den... meeeeeen dom har ju dom där snygga byxorna som Anton kan ha.. köper dom istället.. jag har ju kläder ( några få jag fortfarande kan ha )... likadant på Kappahl, lindex.. you name it. och det är ju dessutom mycket roligare att köpa till honom än mig själv.
Blir ju snart moster också ska tilläggas och då kan jag få köpa pyttesmått igen :) ska bli så roligt!!! :)
på tal om några få kläder jag fortfarande kan ha..... jag var ju knappast pinnsmal innan jag blev gravid... men kroppen har ju ändrat sig lite även om själva gravidkilona är nästan helt borta..,. men när jag slutat amma, vilket lär bli om drygt en månad eftersom junior då är ett halvår, då jävlar... sa det till sambon igår att då får han fan hjälpa till att stötta mig. Har ju vart jojjobantare hela livet. Kan gå ner i vikt och ha den bestämdheten att faktiskt hålla det. men det kräver en del. Många års dålig vana som man får kämpa med. Men jag vill ju att mitt/mina barn ska växa upp med en mamma som orkar springa och busa med dom, som dom inte behöver skämmas för och dessutom vill jag ju ge mina barn en vettig bild av vad mat är. det kommer nog vara det som gör att jag lyckas den här gången. att jag gör det för mina barn. eller ja för mitt barn just nu men vi har ju i alla fall tänkt att vi ska ha en till i alla fall ;) så nu håller jag på att laddar.
Men men. nu ska jag försöka slumra en stund bredvid min son innan vi ska göra oss iordning för att åka iväg.
"Barn är den fattiges rikedom"

kattbur

kattburen blev äntligen klar idag. var tvugna att åka iväg och köpa fler buntband för att få fast nätet men klar blev den. katterna fick vara ute en sväng och dom var mer än nöjda. i helgen ska vi förhoppningsvis få tid att snickra ihop nån rejäl klätterställning åt dom också. hade en vanlig ute förut men den blev förstörd helt och hållet eftersom vi inte har tak över så nu gör vi en rejäl i trä istället. Nu lär vi ju inte i första taget behöva plocka ner den igen heller. Taket är omlagt och huset ommålat så nu kan dom få vara ute hela året som dom var förut.
som sagt så är det det bästa alternativet om man inte kan ha dom ute på "riktigt". Bild kommer ut så fort allt är klart.
I morgon bär det av till nya köpcentrat med en kompis och hennes yngsta knodd. självklart blir det en tur in till ikea och se om man kan fynda nåt. vilket man alltid kan haha.
lillskrutt har varit på ett strålande humör hela dagen. hans envisa torrhosta börjar bli bättre och bättre. lite snorig fortfarande men ändå pigg och glad. skönt att man har sluppit feber och elände.
happ.... lite hattigt och tråkigt blev det här. får se om jag har nåt roligare att skriva om i morgon.
Dagens citat
"En baby sover aldrig, den ligger bara på laddning"
over and out

projekt på båten

Såhär såg pentryt ut när vi köpte båten. inte så modernt eller fräscht för den delen. Vi visste ju att det var lite att göra på henne men vi bestämde oss för att börja med köksdelen. vi bytte ut diskho vilket inte blev så billigt och smidigt som vi hade trott för den fanns ingen i rätt storlek. fick måttbeställa en ram som vi fick sätta fast först och sen sätta i nya diskhon i. det blev superbra till slut men tog lite tid. vi bytte ut kranen och satte upp fejkmosaik på väggen. ny hylla blev det också men den syns inte i bild. Har även luckor som inte är helt klara än men det kommer så småningom.
Inte helt tokigt eller hur ;)

vår och sommarplaner

såna finns det gott om i det här huset. sen gäller det ju bara att få sakerna gjorda också.
en av alla saker som ska göras är en mikrorenovering av husvagnen. vi har en gammal kabe från -86 som vi är väldigt nöjda med. eller ja..... mycket vill ha mer så det vore kul med en större och mer lämpad för barn men den räcker gott och väl och det blir först när vi har två barn och dom ska ha varsin säng som det blir en ny med barnkammardel.. nåja hursom... vi är som sagt nöjda men den är inte ny och det börjar bli lite småfix som ska göras. så nu har vi bestämt att vi ska fixa till lite vid själva köket.. sätta upp "fejkkakel" på väggarna under skåpen och så ska toan fixas. där ska det bytas ut handfat och skåp och så ska det upp nya våtrumstapeter och nåt ska göras åt golvet. efter många år i färgbranchen vet jag att måla på plast är inte det lättaste och blir inte så hållbart men vi ska nog dra en rövare.. hade golvet varit slätt hade det varit lättare men det är som stora upphöjda bubblor på det. Golvet är dessutom orangebrunt och det är ju inte så snyggt att ha kvar det.. men vi får se... bilder kommer läggas upp så fort vi sätter igång.. tänkte dra hem vagnen så fort det är lagligt att köra med sommardäck ;)
fix med båten är det också men det får vänta tills hon ligger i... man får väl ta lite i taget när man är ute. skulle behöva göra nåt åt skrovet men vi får se vad vi hinner.. kanske kör några helger med helfix av den innan hon ska i... vi får se.
sitter och googlar lite och kollar hur folk har gjort med sina vagnar... riktigt kul att se faktiskt.. många smarta kreativa lösningar.. synd bara att man måste tänka på att det inte får bytas ut nåt lätt mot allt för tungt bara. men det blir nog bra i slutändan :)

slår på stort idag :)

Har mer att skriva tydligen. Lilleman har inte vaknat än så jag skriver några ord till :)
Hade premiärutefika idag med grannarna. Solen strålade och det blåste knappt nåt alls så vi släpade fram utemöbler och satt ute en stund. Blev skitkallt dock så fort solen gick ner men mysigt var det och det verkar ju som om våren är på väg. Ja ja jag vet!!!! varje gång man säger att nu jäklar är det vår.. så nog fan kommer det snö en gång till.. men jag kan väl få vara lite positiv för en gångs skull... haha.. inte min starka sida annars har jag hört. P brukar säga åt mig att jag är en pessimist... men det är jag inte... jag är realist.. stor skillnad.
började få upp katternas bur på balkongen också.. tror att dom visste att nåt var på gång för alla tre satt i fönstret och stirrade ut på vad vi höll på med :)  stackarna har inte fått vara ut i den sen i somras när dom målade om huset... sen var det försenad takomläggning och sen blev det inte av helt enkelt eftersom vintern kom. men nu ska dom få komma ut igen. :) ska bli skönt att kunna ha lite öppet och dom kan springa in och ut bäst dom vill.
Klart det bästa alternativet när man inte kan ha dom som utekatter :)

länge sen nu

Japp.. hittade tillbaka hit. får se hur länge det varar haha.
Var ju inte direkt igår som jag skrev nåt sist och mycket har hänt måste jag säga. Det absolut största är att jag har blivit mamma. Den 22 oktober förra året föddes världens finaste lilla kille och jag älskar honom mer än jag trodde var möjligt. Helt sjukt att man kan känna så mycket för en så liten samma sekund som man ser honom första gången. Känslan är helt obeskrivlig. Total lycka på en gång.
Nåt annat fast inte lika stort är att vi förlovade oss på midsommarafton 2010 vilket också råkade vara min sambos 30-årsdag. :) Vi åkte ut med båten och vaknade upp i vår favoritvik och där gjorde vi det. Har by the way köpt ny båt också,.,. haha nämnde jag att det har hänt en del sen sist ;9
ska bli moster snart också haha hur kul som helst :) blir svårt dock att bräcka syrran i bästamosteregenskaper för hon är fan grym. Anton bara älskar sin moster :)
ska väl hålla mig kort just nu för jag hör att det prasslar inne i hans säng så jag tror han är på g att vakna... men nu ska jag skärpa mig. nåt litet kan jag ju skriva varje dag... sen om det inte blir så spännande det är ju en annan sak. :)

RSS 2.0